2024 mrt - Herziening F-gassenverordening van kracht per 11 maart 2024

Per vandaag, 11 maart 2024, is de herziening en daarmee definitieve versie van de F-gassenverordening, opgesteld door het Europees Parlement, de Raad van Ministers en de Europese Commissie, van kracht.

Vanwege de negatieve impact van F-gassen op het milieu zijn doelen gesteld om de productie en het gebruik van F-gassen, ook wel Fluorkoolwaterstoffen of HFK’s genoemd, terug te dringen. Elk type F-gassen heeft de eigenschap om zoveel mogelijk warmte bij zich te houden, maar wanneer het ontsnapt in de atmosfeer heeft het een schadelijk effect op de opwarming van de aarde. 

GWP
Het Global Warming Potential. De GWP-waarde duidt de mate aan waarin een broeikasgas kan bijdragen tot de klimaatopwarming oftewel het aardopwarmingsvermogen. Hoe hoger het getal, hoe groter de bijdrage aan het broeikaseffect wanneer dit ontsnapt in de atmosfeer. Ontdek in het onderstaande schema de herziening van de F-gassenverordening en neem vandaag nog de leiding in een groenere toekomst! Bij Centercon omarmen we de energietransitie naar het gebruik van milieuvriendelijkere alternatieven. Apparatuur gevuld met F-gassen met een hoge GWP-waarde worden stapsgewijs verminderd, terwijl we hoogwaardige apparatuur, met gebruik van natuurlijke koudemiddelen introduceren.

Meer informatie of advies nodig?

Lees ook ons eerder verschenen artikel op de website.

Centercon gaat verder. Samen met onze leveranciers zetten we ons in voor een duurzame toekomst. Neem vandaag nog contact met ons op voor advies of begeleiding voor de juiste koel-/binnenklimaatoplossing of neem een kijkje in onze onze webshop voor ons uitgebreide assortiment