Tecumseh productinnovatie en -optimalisatie

September 2024

Tecumseh is al jarenlang een toonaangevende naam en partner van Centercon in de koudetechniek. Ze staan bekend om hun geavanceerde, energie-efficiënte en duurzame compressoren. Om het uitgebreide aanbod van Tecumseh-compressoren nog overzichtelijker en efficiënter te maken, is er een belangrijke stap gezet; alle Europese compressoren met versie 'Y' en 'Z' zijn gestandaardiseerd naar een nieuw A1/A2L-assortiment. Deze zijn inmiddels succesvol vervangen voor versie 'N' en 'P' multi-koudemiddelen.

Compressoren

Dit houdt het volgende in voor de compressoren met de verschillende koudemiddelen:
  • Compressoren met R1234yf, R513A en R134a worden aangeduid met versie 'N'.
  • Compressoren met R454C, R455A, R452A, R448A, R449A, R404A worden aangeduid met versie 'P'.

Onder versie 'P' vallen de AJ- en AG-compressoren. De FH-compressoren zijn momenteel in ontwikkeling. Het is alleen nog wachten op de benodigde certificeringen om de classificatielabels officieel te maken, wat naar verwachting voor het einde van 2024 zal gebeuren.

Voor de AE-compressoren zal het proces wat meer tijd vergen. Enkele veiligheden, zoals o.a. de thermische beveiliging zullen moeten worden aangepast vanwege de verschillende eigenschappen van de toegepaste koudemiddelen. Tot die tijd blijft het A1-gamma met versie 'Z' en het A2L-gamma met de versie 'P' beschikbaar. De universele compressoren gemarkeerd met 'X' zijn inmiddels uit productie.

Voorbeelden:

  • Y wordt N: CAJ4492Y-FZ wordt AJ4492N-FZ
  • Z wordt P: CAJ2432Z-FZ wordt AJ2432P-FZ

De laatste letters zijn: FZ (230V) en TZ (400V)



Aggregaten en condensingunits

Voor de onbehuisde aggregaten en de condensingunits is besloten om de 'P'- versie als standaard compressor toe te passen, ongeacht het assortiment. Daarom zijn de A1/A2L-compressoren geïntegreerd in zowel het A1- als het A1/A2L-assortiment. In deze gevallen geeft het typeplaatje van het aggregaat of de condensingunit aan welk type koudemiddel moet worden gebruikt. De productprestaties, waaronder de koelcapaciteiten, blijven ongewijzigd en de verschillende certificeringen zijn hierop aangepast.

Hieronder een overzicht:

A1 units

A1/A2L units

Wil je meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op. Ook vind je op de website van Tecumseh meer over: een selectie maken, spare-parts vinden of brochures downloaden.

Bestel nu via onze webshop en app
Wist je dat je Tecumseh producten ook heel eenvoudig kunt bestellen via onze webshop? Heb je nog geen inlogcode? Je kunt deze hier eenvoudig aanvragen. Ook kun je heel gemakkelijk bestellen via onze app