LG Multi Vi R32, snel en energiezuinig een gezond binnenklimaat

Juli 2024

Centercon biedt diverse oplossingen waarmee een gezond binnenklimaat snel en energiezuinig kan worden gerealiseerd. Op het gebied van VRF-systemen staan we ook niet stil! De LG Multi Vi serie is naast de variant met R410a namelijk ook leverbaar met koudemiddel R32 en ook nog eens toe te passen met heat recoveryboxen!

Duurzaamheid speelt een steeds grotere rol bij het creëren van een aangenaam en vooral gezond binnenklimaat, ook op het gebied van de door het Europees parlement uitgevaardigde koudemiddeltransitie. Deze ogenschijnlijk grote uitdaging naar een schone, comfortabele werkomgeving, is in de praktijk eenvoudiger dan je denkt.

Met het selecteren van het R32 Multi Vi systeem kies je voor de beste prestaties en een optimaal en gezond binnenklimaat! Lees hier waarom!
  • Een compacte, complete en uitgebreide line-up R32 VRF buitenunits.
  • Uitmuntende prestaties bij lage buitentemperaturen.
  • 2- of 3-pijps aansluitbaar.
  • Ingebouwde veiligheidsfeatures in de heat-recoverybox.

Leverbaar met koudemiddel R32
De Multi V S-serie is de kleinste compacte en licht gewicht LG VRF-serie en is in heatpump (koelen óf verwarmen) vanaf 9 tot 15 kW verkrijgbaar. Met LG’s innovatieve en efficiënte Multi Vi ZRUM-serie is de keuze in buitenunits nóg groter. Met vermogens vanaf 22 tot 78 kW hoef je alleen maar een type buitenunit met binnenunits te selecteren om te koelen of te verwarmen.

Wil je de beste prestatie en het optimale comfort uit je installatie halen? Pas dan de R32 Heat Recovery boxen toe om energie uit te wisselen tussen de binnenunits onderling!  Gewoon op dezelfde buitenunits, die 2- of 3-pijps aan te sluiten zijn.

Aan veiligheid is ook gedacht. Bij het toepassen van grotere hoeveelheden koudemiddel in een systeem moet rekening worden gehouden met de maximale concentratie in verblijfruimtes in geval van lekkage. Zo kunnen extra veiligheidsfeatures worden ingebouwd in het systeem. Denk hierbij aan lekdetectie, ventilatoren of afsluitkleppen die calamiteiten snel in de kiem smoren.

Met standaard features zoals onder andere Dual Sensing, Smart Load Control, Noise Target Control,Comfort Cooling, 100% verwarmingscapaciteit bij -10°C en hoge SCOP-waarden is dit een echte krachtpatser.

Centercon adviseert je graag met het ontwerp van jouw installatie. Met het geavanceerde HVAC-LATS programma weet je snel waar je aan toe bent als het gaat om het complete systeemontwerp. Meer weten over VRF, R32, koudemiddeltransitie, trainingen of onze andere mogelijkheden? Neem dan snel contact op met één van onze specialisten!

Link naar R32 lekdetectie: https://webshop.centercon.nl/artikel/457941

Kenmerken R32 Heatrecoverybox:

  • Wanneer er een koudemiddellek wordt gedetecteerd, kan een ventilator (derden) worden aangestuurd door de HR-box om bijvoorbeeld de lucht in de ruimte te verdunnen.
  • HR-box met ingebouwde afsluitklep, waardoor snelle en eenvoudige installatie mogelijk is.
  • Bij lekkage sluit alleen de lekkende unit door middel van de ingebouwde afsluitkleppen. Daardoor kunnen andere units nog bediend worden.
  • Er is geen beperking op de minimale ruimteoppervlakte vanwege veiligheidsvoorzieningen zoals ventilatie, afsluitkleppen en alarm (met uitzondering van installaties op de laagste kelderverdieping).
  • Er kunnen maximaal 32 binnenunits worden aangesloten (max. 4 binnenunits per poort).
  • Eenvoudig te installeren dankzij het automatische zoekalgoritme voor leidingdetectie.
  • De onderkoelingscyclus in de HR-box zorgt voor een maximale efficiëntie van het systeem.
  • Aansluitmogelijkheden voor kanaalwerk t.b.v. afzuigventilator (derden).

De R32 Heatrecoverybox is verkrijgbaar in 2-, 3- en 4-poorts aansluitingen.

Heb je nog geen inlogcode? Vraag deze hier direct even aan. Je kunt ook bestellen via onze app.

Voor vragen zijn wij te bereiken via 010 258 11 21 of salesairco@centercon.nl