2024 jan - Omgevingswet, de impact op het plaatsen van warmtepompen

Centercon gaat verder, ook met de Omgevingswet

Met de inwerkingtreding van de nieuwe Omgevingswet aan het begin van dit jaar, vraag je je wellicht af wat de impact is op het plaatsen van warmtepompen. Gelukkig hebben wij dit al voor je uitgezocht en hebben wij goed nieuws! De Omgevingswet richt zich op de ruimte waarin mensen wonen, werken en ontspannen. Het wordt dankzij deze wet voor burgers, bedrijven en overheden duidelijker hoe zij kunnen bijdragen aan een duurzame en gezonde leefomgeving.

In deze nieuwe wet zijn oude wetten samengevoegd. Daarnaast zijn er nieuwe normen voor wat er buiten te zien, ruiken en horen is. Voor jou als installateur betekent dit een centrale plek waar alle regels en voorschriften, onder andere met betrekking tot geluid en de plaatsing van warmtepompen, samenkomen. Sinds april 2021 geldt dat de geluidsproductie van een nieuw te plaatsen warmtepomp overdag maximaal 45 dB(A) mag bedragen op de erfgrens met de buren. Belangrijk om te weten is dat de komst van deze nieuwe Omgevingswet hier niets aan verandert.

Krachtpatser. de R290
Wist je dat de nieuwe R290 Hydrosplit een geluidsproductie van maar 49dB(A)* heeft? Als je de Hydrosplit op 1 meter van de erfgrens met de buren plaatst voldoet deze dus al aan de eisen van de Omgevingswet!** De R290 Hydrosplit is naast geluidsarm ook nog eens milieuvriendelijk en kostenefficiënt. Met een GWP-waarde van 3 en een SCOP tot wel 5,45 is deze krachtpatser helemaal klaar voor de toekomst!

Wil je dieper duiken in onze klimaatoplossingen, meer te weten komen over subsidiemogelijkheden of je kennis vergroten met onze trainingen? Aarzel niet en neem vandaag nog contact op met een van onze ervaren accountmanagers of specialisten. Bij Centercon zetten we ons in om samen met jou indrukwekkende installaties te realiseren!

 * model 9 en 12 kW
** Iedere situatie is anders dus vraag gerust ons advies
 

Heb je nog geen inlogcode? Vraag deze hier direct even aan. Je kunt ook bestellen via onze app.

Voor vragen zijn wij te bereiken via 010 258 11 21 of salesairco@centercon.nl