2023 sept - LG Therma V warmtepomp bij nieuwbouw en renovatie

Nederland kampt met een groot tekort aan woningen; tot en met 2030 moeten er 900.000 woningen bijgebouwd worden. Daarbij is er vooral veel vraag naar betaalbare woningen voor starters en middeninkomens. Zowel bij nieuwbouw als bij renovatie is duurzaamheid een speerpunt en worden innovatieve oplossingen zoals warmtepompen en de BENG-norm steeds belangrijkerCentercon en LG bieden de oplossing voor deze uitdaging.

Nieuwbouwprojecten
Een van de meest toegepaste warmtepompsystemen in nieuwbouwprojecten zijn warmtepompen uit de LG Therma V-serie. Deze geavanceerde systemen bieden niet alleen verwarming en koeling, maar ook warm tapwater, een all-in-one oplossing, dus. De LG Therma V lucht/water warmtepomp maakt gebruik van hernieuwbare energiebronnen en heeft een hoog rendement, wat de energierekening van een gebouw aanzienlijk verlaagt en de CO2-uitstoot vermindert.

Om te voldoen aan de BENG-norm, moeten nieuwbouwprojecten aan strenge energieprestatie-eisen voldoen. LG Warmtepompen spelen een cruciale rol bij het bereiken van deze normen. Ze halen warmte uit de lucht en zetten deze efficiënt om in bruikbare energie voor verwarming en koeling. Dankzij de toepassing van het koudemiddel R32 is het mogelijk om CV-water tot wel 65°C te realiseren zonder elektrische bijverwarming. Hierdoor wordt het gebruik van fossiele brandstoffen geminimaliseerd en worden gebouwen energiezuiniger. 

Renovatie projecten
Een woning verduurzamen levert, na de investering, enorm veel op. In sommige gevallen kan het toepassen van een warmtepomp een besparing van 30-40% op de energiekosten betekenen. Het verkrijgen van financiering voor de installatie van warmtepompen en andere duurzame technologieën kan echter een uitdaging zijn. Hier komt de ISDE om de hoek kijken. Deze investeringssubsidie biedt financiële ondersteuning aan particulieren en bedrijven die investeren in duurzame energiebronnen, waaronder warmtepompen. De subsidie kan aanzienlijke kostenbesparingen opleveren en de terugverdientijd van de investering verkorten. Alle lucht/water warmtepompen van LG komen in aanmerking voor deze subsidie.

Kortom, in de wereld van nieuwbouw, renovatie en duurzaamheid is de selectie van de juiste warmtepompinstallatie van groot belang. Maar ook investeringssubsidies zoals de ISDE en de gelijkwaardigheidsverklaring dragen bij aan het complete project.

Centercon heeft alle subsidiabele warmtepompen op een rijtje gezet en we adviseren graag in het maken van de juiste systeemselectie. Meer weten over onze complete mogelijkheden? Vraag het één van onze adviseurs.

Documentatie:
ISDE/EIA document
Gelijkwaardigheidsverklaringen

Wist u dat u alle LG warmtepompen ook heel eenvoudig kunt bestellen via de webshop? 

Heeft u nog geen inlogcode? U kunt deze hier eenvoudig aanvragen. Ook kunt u heel gemakkelijk bestellen via onze app.

U kunt ons voor al uw vragen bereiken via via 010 258 11 21 of salesairco@centercon.nl