2023 okt - LG R32 split warmtepompen met lage vermogens!

Naast de al uitgebreide Therma V R32 Split warmtepompserie heeft LG ook een serie lucht/water warmtepompen met lage vermogens. Met een verwarmingscapaciteit van 4 en 6 kW is ook deze serie klaar voor het complete plaatje: koelen, verwarmen en het bereiden van tapwater. Net als bij de grotere broers in de split serie zijn ook de 4 en 6 kW units te combineren met een hydrokit of een Integrated Watertank en worden met elkaar verbonden middels koudemiddelleidingen.  

De R32 Split 4 en 6 kW modellen zijn bij uitstek geschikt voor nieuwbouwwoningen die goed geïsoleerd zijn en een kleine verwarmingsbelasting hebben; de maximale CV-watertemperatuur is namelijk 55°C.

Kiezen tussen hydrokit en Integrated Watertank?
De keuze voor de binnenunit wordt gemaakt op basis van verschillende factoren. Bij een situatie waar alleen koeling of verwarming benodigd is, zoals een hybride installatie, volstaat het toepassen van een hydrokit. De warmtepomp wordt ingezet om in de warmtebehoefte te voorzien, waar de CV ketel het bereiden van tapwater op zich neemt. Doordat de warmtepomp bij -7°C in staat is om zonder capaciteitsverlies 55°C CV water te bereiden, zal de CV-ketel minder vaak inschakelen om te assisteren bij het verwarmen van de woning. Zeker als de woning is uitgerust met laag temperatuur verwarming zoals bijvoorbeeld vloerverwarming, zal ook de efficiëntie van het systeem hoog zijn.

Kies je voor een Integrated Watertank, dan kies je voor een kant en klare, gasloze, alles in 1 oplossing. De warmtepomp zorgt dan naast koelen of verwarmen ook voor de tapwaterbereiding. Met een geïntegreerde boiler van 200 liter, geavanceerde regelingen zoals ‘Pumpcontrol’, verschillend in te stellen temperatuurcircuits en druk- en flowsensoren, staat de compacte IWT voor het perfecte comfort in huis.

Belangrijkste kenmerken:

 • Uiterst geschikt voor nieuwbouwwoningen met goede isolatie en kleine verwarmingsvraag
 • Te combineren met IWT en Hydrokit
 • Toont een lager geluidsniveau aan (geluidsdrukniveau op 3 m: 39 dB(A) voor 4 kW/ 40 dB(A) voor 6 kW)

Verbeterde installatieflexibiliteit

 • Vrij van minimaal vereist vloeroppervlak dankzij R32-koudemiddel (max. hoeveelheid koudemiddel (inclusief 30 m leidingen) < 1.842 kg)
 • Lichtgewicht en compact formaat
 • Maximaal 30 meter koelleiding
 • Geïntegreerde back-upverwarming van 3 kW en expansievat voor verwarming (8 ℓ)

​Hoog rendement en operationeel bereik

 • SCOP tot 4,65/ 3,12 (lage temp. / medium temp. toepassing, A+++/A++)
 • Efficiëntie waterverwarming 133% (4,6 kW, profiel L, A+)
 • COP tot 5,10 (buitenlucht 7°C/ uittredend water 35°C
 • Werkbereik (omgeving: -20 ~ 35°C/ waterzijdig: 15 ~ 55°C)
 • Komt in aanmerking voor de ISDE 2023

Innovatief ontwerp en technologie

 • Duplex roestvrijstalen watertank (200 ℓ, alleen voor IWT)
 • Energiemonitoring van geschat stroomverbruik

Controle & Connectiviteit

 • LG ThinQ WiFi controle- en bewakingsoplossing

Centercon helpt je kiezen
Bij de selectie van een warmtepomp met toebehoren komt veel kijken. Ons gespecialiseerde team van techneuten helpt je bij het maken van de beste selectie voor elk project. Zo haal je niet alleen het beste rendement uit de apparatuur, maar ook uit onze samenwerking! Of het nu een warmtepomp voor een woning betreft, een installatie voor een hotel of voetbalvereniging, Centercon adviseert, engineert en levert een compleet assortiment aan waterzijdige appendages, materialen en apparatuur om steeds weer het mooiste project te realiseren.

Wist u dat u alle LG warmtepompen ook heel eenvoudig kunt bestellen via de webshop? 

Heeft u nog geen inlogcode? U kunt deze hier eenvoudig aanvragen. Ook kunt u heel gemakkelijk bestellen via onze app.

Wilt u meer weten over ons assortiment warmtepompen? Neem dan contact met ons op. Dat kan via (010) 258 11 21 of salesairco@centercon.nl.