2023 feb - Collega vertelt... Perry Tijssen (Accountmanager Koudetechniek Rosmalen)

Vandaag stellen wij u graag voor aan Perry Tijssen, Accountmanager Koudetechniek en vestigingsmanager van filiaal Rosmalen. Perry (47) geniet samen met zijn vriendin en twee zoons (16 & 18) van gezelligheid en samen tijd doorbrengen. Daarnaast sport hij graag en veel. Naast zijn drukke baan bij Centercon en zijn rijke sociale leven geniet hij ook erg van rustige momenten.

De route naar Centercon
De manier waarop Perry bij Centercon terecht kwam is bijzonder te noemen. Toen er bij zijn vorige werkgever geen groei meer mogelijk was, ging hij op zoek naar een nieuwe uitdaging. Via een recruiter kwamen er diverse voorstellen maar er was nog geen match. Perry: “Centercon kende ik al geruime tijd, als een club die opviel door hun ‘wij regelen het wel’ mentaliteit. Daar wilde ik graag meer van weten. Ik was nieuwsgierig. Hoe doen zij dat toch? En dus gaf ik bij de recruiter aan dat ik maar bij 1 groothandel wilde werken: bij Centercon.”

Centercon had op dat moment geen vacatures, maar na een telefoontje tussen de recruiter en Robert In den Haak (directeur) kwam het toch tot een afspraak. Na een 4 uur durend gesprek stond Perry weer buiten en was aangenomen. Op basis van een persoonlijke klik en zijn visie op de markt. “De manier waarop ik ben aangenomen is typerend dit bedrijf. Inmiddels weet ik dus ook hoe Centercon ‘dat’ doet. Die mentaliteit past perfect bij mij,” zegt Perry lachend.

Super Team Rosmalen
In Rosmalen werkte een goede club mensen maar niet iedereen zat op de juiste plek. Daar was dus nog wel wat winst te behalen. Vanuit de directie kwam het verzoek voor een plan van aanpak. De ideeën van Perry werden goed ontvangen en hij werd gevraagd de rol van vestigingsmanager op zich te nemen. Perry: “Na enige twijfel heb ik de uitdaging aangenomen en zijn we samen aan de slag gegaan. We hebben ervoor kunnen zorgen dat iedereen op de juiste plek terecht kwam. Uiteindelijk was dat voor iedereen prettiger. Ik kan niet anders zeggen dan dat wij nu echt een super team hebben.”


v.l.n.r. Wilbert, Dennis, Perry, Marco, Walter en Richard

Wij doen het beter dan een ander
Bij Centercon willen wij een langdurige en stabiele relatie met onze klanten opbouwen. Dit doen we door te investeren in die relatie, in de breedste zin van het woord. Als we Perry vragen hoe hij dit ziet geeft hij gepassioneerd antwoord: “Mijn persoonlijke motto is ‘Wij doen het beter dan een ander’. De behoefte van de klant is dynamisch en daarom is het belangrijk dat we hierop inspelen. Samen met mijn team stellen wij ons steeds de vraag: Waar wordt de klant blij van? Hebben we echt alles gegeven of kunnen we nog een stapje verder? Ik ben ervan overtuigd dat we ons hiermee onderscheiden. Het plaatje klopt gewoon, van advies en offerte tot en met de levering door onze eigen chauffeurs. Dat laatste is eigenlijk een soort afrondende warme handdruk.”

Uitdaging voor klanten met commerciële koelinstallaties
Het gesprek komt op de aankomende transitie naar natuurlijke koudemiddelen. Perry: “Ik wil heel graag kijken hoe wij vanuit Centercon kunnen helpen bij deze transitie. Vooral voor onze klanten die met ‘kleinere vermogens’ werken zie ik hier een kans. Voor de industriële projecten zijn al een hoop goede oplossingen. Dat loopt eigenlijk prima. Maar bij de klanten die met kleinere vermogens werken merk ik dat zij er soms nog van wegkijken en te snel kiezen voor de ‘oude’ en bekende weg. Maar we moeten deze verandering juist omarmen. Vanuit Centercon kunnen wij hierin prima ondersteunen. Wij hebben de kennis en de producten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de kleine CO2 koelmachines voor retail en horeca. Wij snappen hoe dit werkt en wij hebben de machines op voorraad, net zoals de serviceonderdelen!”

Heeft u vragen over de transitie naar natuurlijke koudemiddelen? Perry staat u graag te woord. U kunt hem bereiken op perrytijssen@centercon.nlof +31 (0)6 21 70 16 79.

Heeft u interesse in een leuke baan bij Centercon? Kijk ook eens bij onze vacatures.