2023 aug - Collega vertelt... Vinten van Nes (Webshop Beheerder)

Vinten is 22 jaar en woont in Hendrik-Ido-Ambacht. Naast dat hij vaak in de sportschool te vinden is heeft hij sinds kort een nieuwe hobby opgepakt: golfen. Hij noemt het een spelletje tegen zichzelf en heeft inmiddels al op de prachtigste banen in Portugal gespeeld.

Na het afronden van zijn opleiding MBO Werktuigbouwkunde is Vinten in zijn tussenjaar bij Centercon terecht gekomen. Zijn eerste klus was het updaten van de webshop. Dat begon voornamelijk met het toevoegen van zoveel mogelijk afbeeldingen en informatie aan de verschillende producten. Na een jaar fulltime werken ging hij toch terug naar school. Vinten: “Ik merkte, terug op school, dat ik het werk best miste en helaas ging dat ook ten koste van mijn motivatie. Ik ben met de opleiding gestopt en inmiddels alweer een jaar in dienst bij Centercon. Maar, in september, begin ik met de opleiding Bedrijfskunde. Dit keer wel deeltijd: dus 4 dagen werken en 1 dag naar school.”

Hoewel Vinten voortdurend bezig blijft met het updaten van nuttige informatie bij alle producten in de webshop, zoals kenmerken, documentatie, onderdelen en toebehoren, breidt zijn functie zich ook steeds verder uit. Vinten: “Mijn werk wordt steeds gevarieerder en dat is erg leuk. Zo ben ik ook steeds vaker betrokken bij het opzetten van acties en het leveren van rapportages aan de directie. Ik ben veel bezig met het maken van analyses van de productgroepen. Als productspecialist van de Aircotoebehoren kijk ik goed naar hoe we ons aanbod nog verder kunnen uitbreiden en houd ik mij ook bezig met het onderzoeken van onze prijsstructuur. Het doel is dat we onze klanten een volledig en prijstechnisch goed assortiment blijven bieden.”

Centercon heeft de afgelopen jaren gewerkt aan een nog betere en completere webshop en App. En dat werpt zijn vruchten af en heeft geleid tot een grote toename in het aantal gebruikers. Ook op het vlak van digitalisering bljven we ontwikkelen. Zo wordt er in de toekomst voor klanten steeds meer mogelijk bij het bestellen via hun eigen ERP systeem: zoals het inzien van voorraad informatie, het uitdraaien van facturen en offertes, etc. Het streven is om de beste webshop in onze branche te bieden.

Misvatting
In het proces van de verdere digitalisering van Centercon zijn we volop bezig om (onder andere) onze webshop steeds beter in te zetten om onze klanten te ondersteunen bij hun bedrijfsvoering.
Vinten: ”Het is een misvatting om te denken dat we dan minder tijd hebben voor persoonlijk contact. Er ontstaat juist meer ruimte omdat simpele zaken als een handleiding of technische specs nu veel makkelijker te vinden zijn in de webshop. Dat scheelt zowel de klant als ons tijd. Tijd die we nu beter en nuttiger kunnen besteden aan belangrijkere gesprekken. Zelf vind ik het ook altijd heel prettig om klanten telefonisch te kunnen helpen bij vragen over de webshop. En te zorgen dat alles vlekkeloos verloopt.”

Tip van Vinten:
“Ik zou iedereen, die dat nog niet heeft gedaan, willen uitnodigen echt weer eens een kijkje te nemen in onze webshop. En heeft u vragen? Aarzel dan niet om contact met mij op te nemen!”

Heeft u een vraag aan Vinten? U kunt hem bereiken via: vintenvannes@centercon.nl