2017 jul - SANDEN CO2 koelaggregaten bij Centercon

Juni 2017 

SANDEN CO2 koelaggregaten nu verkrijgbaar bij Centercon

Na een succesvolle introductie in Japan, zijn de 100% CO2 gekoelde CDU koelaggregaten van SANDEN nu ook verkrijgbaar in Nederland. Deze innovatie in luchtgekoelde koelaggregaten is een milieuvriendelijke, efficiënte en compacte oplossing voor retailers en andere kleine koeltoepassingen. CDU is exclusief verkrijgbaar bij Centercon, de toonaangevende en dienstverlenende leverancier in de koude- en klimaattechniek.

Klimaatneutraal
SANDEN is dé toonaangevende fabrikant in de toepassing van CO2-technologie, waarbij gebruik wordt gemaakt van het natuurlijke, niet giftige en klimaatneutrale CO2 koudemiddel (R744). In tegenstelling tot de in commerciële koeling veelvuldig toegepaste F-gassen, heeft CO2 geen negatieve impact op het milieu (GWP=1). Bovendien is het een zeer veilig koelmiddel: bij een lekkage is er geen gevaar voor de eindgebruiker of technicus. Wel dient deze technicus een vakbekwaamheidscertificaat te bezitten.

Energiezuinig
Naast milieuvriendelijk is de CDU ook bijzonder energie-efficiënt dankzij de toegepaste frequentiegeregelde DC scrollcompressor. Gemiddeld is een kostenbesparing van 25% te realiseren vergeleken met een R410a gekoelde koelunit. Het gewicht is beperkt dankzij de aluminium HX-microchannel gaskoeler. De CDU is extreem compact, zeer geluidsarm (<30 dB op 10 meter afstand) en eenvoudig te installeren.

Drie uitvoeringen
CDU is beschikbaar is drie uitvoeringen: S, M en L. De kleinste unit heeft een koelvermogen van 2,8-4,1 kW met een verdampingstemperatuur van -10 tot +5 graden Celsius (alleen koelen). Voor de CDU-M geldt een koelvermogen van 2-5,4 kW en een verdampingstemperatuur van -35 tot 0 graden Celsius (koelen of vriezen). CDU-L is met een vermogen van 3,6-9,7 kW en een verdampingstemperatuur van -35 tot -5 graden geschikt voor koel- en/of vriestoepassingen.

Lucht–water CO2 warmtepomp
Naast koelaggregaten heeft SANDEN ook een CO2 lucht-water warmtepomp ontwikkeld. Deze wordt veel gebruikt in residentiële toepassingen. De unit levert 4,5 kW met een watertemperatuur van 65 graden. Hiermee wordt op een energiezuinige manier warm tapwater gemaakt zonder gebruik van een elektrische naverwarmer. Deze unit is een uitstekende toevoeging op de klimaattotaalsystemen van Centercon.

Contact
Wilt u meer informatie of documentatie over de SANDEN CO2 koelaggregaten? Bel dan naar 010 258 11 20 of stuur een mail naar sales@centercon.nl.