2023 feb - In elk seizoen energiezuinig, met de warmtepompen van LG

LG biedt een ruim assortiment aan warmtepompen. Belangrijk bij de selectie van dé juiste warmtepomp is de vraag: wat wil ik er mee bereiken? Een warmtepomp kan worden ingezet voor diverse doeleinden: koelen, verwarmen en het bereiden van tapwater. Voor het gemak zetten we de verschillende types warmtepompen van LG even op een rijtje.

Lucht/ lucht

Dit type warmtepomp staat beter bekend als de airconditioning. Het uitgebreide assortiment binnenunits, buitenunits en combinaties in zowel de single- als multisplitserie maakt dat een keuze aan de hand van esthetiek of prestatie relatief vlot gemaakt kan worden. Als luchtzuivering van groter belang is zijn er ook legio mogelijkheden.

Een lucht/ lucht warmtepomp wordt meestal gebruikt om een ruimte te koelen. Maar ook verwarmen is een hele kleine moeite, ook bij lage buitentemperaturen! Door het toepassen van meerdere binnenunits, hetzij in singlesplit hetzij in multisplit uitvoering, is elke ruimte afzonderlijk van elkaar te koelen of te verwarmen. Energie besparen zit in het DNA van de LG warmtepompen. Door alleen de ruimte die nodig is te conditioneren kan op nóg grotere schaal slim worden omgegaan met het energieverbruik.

Helemaal van het gas af, maar alleen een lucht/ lucht warmtepomp? Dan is de warmtepompboiler van LG een perfecte aanvulling die in het warme tapwater voorziet. De warmtepompboiler is een ‘plug and play’ warmtepomp zonder buitenunit en wordt direct op het tapwaterzijdige deel van de installatie aangesloten.

Lucht/ water
De LG Therma V serie is onder te verdelen in 2 subcategorieën: De split warmtepompen en de Monobloc warmtepompen. Ze hebben gemeen dat zij allemaal kunnen koelen, verwarmen én tapwater kunnen bereiden.

De Split warmtepomp bestaat uit een buitenunit met binnenunit in de vorm van een hydrokit óf Integrated Water Tank welke standaard voorzien is van een 200 liter boilervat. De warmte (of koude) wordt via koudemiddelleidingen getransporteerd naar de binnenunit.

Bij een Monobloc wordt de warmte door middel van waterleidingen naar het afgiftesysteem gevoerd. De LG Therma V Split en Monobloc warmtepompen maken 65°C water, zonder elektrische bijstook en zijn in staat om zelfs bij een buitentemperatuur van -15°C, 100% verwarmingscapaciteit te kunnen leveren mét een hoog rendement.


Totaalproject
Centercon levert alle waterzijdige appendages, boilers en buffervaten om de installatie aan alle wensen en eisen van de opdrachtgever te laten voldoen. Het ruime assortiment biedt mogelijkheden om een ruimte individueel te regelen, vloerverwarming en/ of fancoilunits toe te passen en de juiste hoeveelheid tapwater te selecteren. Kortom, om van elk project weer het beste project te maken!

Persoonlijke keuze
Het kiezen van de juiste warmtepomp is dus zeer persoonlijk en afhankelijk van budget en wens. Het brede assortiment aan zowel de lucht/lucht als lucht/ water warmtepompen biedt altijd ruim voldoende keuze.

Type warmtepomp Toepassing Budget
Lucht/ lucht Koelen/ verwarmen €€
Lucht/ water Koelen/ verwarmen/ tapwater €€€
Warmtepompboiler Tapwater

Ongeacht de keuze die u maakt krijgt u altijd comfort en prestatie, in elk seizoen!

Al onze artikelen zijn te bestellen via de Mijn Centercon webshop en app


Heeft u nog geen inlogcode? Vraag deze gratis aan via onze website.

Wilt u meer weten over ons assortiment warmtepompen? Neem dan contact met ons op. Dat kan via (010) 258 11 21 of salesairco@centercon.nl.