2022 sep - Waarom is de juiste en kwalitatieve isolatie zo belangrijk?

Omgevingsfactoren zoals bijvoorbeeld warmte kunnen van grote invloed zijn op koelleidingen en de inhoud hiervan. Door goed te isoleren beperk je deze impact en voorkom je problemen als:

 • Energieverliezen en daarbij een verhoogde CO2 uitstoot:
  Niet geïsoleerde koelleidingen kunnen beïnvloed worden door omgevingswarmte en deze warmte opnemen.
  Als gevolg daarvan zal een installatie harder moeten werken om de gewenste temperatuur te behouden. Met energieverlies als gevolg.
 • Condensvorming en corrosieschade:
  Als koude leidingen in contact komen met warme lucht ontstaat er condens. De condens kan de leidingen aantasten en corrosieschade veroorzaken. Ook kan het druppelen van condenswater schade maken aan plafonds en wanden.
 • Slecht functioneren van de installatie

           
Centercon is leverancier van ArmaFlex isolatie 

AF/ArmaFlex Evo voldoet aan brandklasse B/BL-s2,d0 en verhoogt daarmee de brandveiligheid in gebouwen. Bij het gebruik van ArmaFlex komt er in geval van brand 50% minder rook vrij dan bij conventionele flexibele elastomeer schuimproducten. Daardoor hebben bewoners meer tijd hebben om het gebouw te verlaten en hebben reddingsteams betere toegang.

Daarnaast biedt Armaflex de volgende voordelen:

 • Halogeenvrij isolatiemateriaal met uitstekende UV- en verouderingsbestendigheid
 • Langdurig hoge bescherming tegen vocht en corrosie
 • Optimale thermische isolatie-eigenschappen

Bovendien zijn de producten voorzien van Microban®. Deze antimicrobiële additieven bieden proactieve bescherming tegen schadelijke bacteriën en schimmels.

De Isolatiedikte calculator ArmWin
Het berekenen van de juiste (minimale) isolatiedikte is van groot belang. Om dit te vereenvoudigen heeft ArmaCell een isolatiedikte calculator: ArmWin. ArmWin is zowel online als op Iphone en Android te gebruiken.

Met onze grote voorraad spelen wij graag in op de groeiende vraag naar isolatie voor koelleiding in de markt. Alle maten isolatie zijn bij Centercon direct uit voorraad leverbaar. U kunt de producten van Armacell eenvoudig bestellen via Mijn Centercon webshop en app
 
Voor vragen of het plaatsen van een bestelling kunt u contact opnemen met uw contactpersoon of via sales@centercon.nl en (010) 258 11 20.