2022 sep - Schone lucht door luchtreiniging van LG

LG kent in haar uitgebreide pakket aan airconditioners diverse manieren om de ruimte te conditioneren. We hebben het hier niet alleen over koelen of verwarmen, maar ook over de manier hoe de lucht in een ruimte gereinigd kan worden. We zetten de verschillende termen van de meest voorkomende oplossingen voor het gemak even op een rijtje.

UV NANO™
UV NANO™ is een manier van luchtreiniging op basis van UV-LED technologie. Ultraviolet licht wordt gebruikt om aanwezige micro-organismen in de ruimte uit te schakelen. De UV-stralen die LED’s uitzenden, deactiveren het DNA van micro-organismen door hun DNA te beschadigen. Hierdoor wordt het micro-organismen onmogelijk gemaakt om zich te vermenigvuldigen.

Deze techniek wordt toegepast op de DCxxRK en ACxxBK modellen.

LG maakt gebruik van UV-C licht
Ultraviolet (UV) licht is onzichtbaar voor het menselijk oog en wordt onderverdeeld in UV-A, UV-B en UV-C.
UV-C licht is een bewezen ontsmettingsmethode tegen schadelijke virussen, bacteriën, schimmels en sporen. Als onderdeel van het elektromagnetische spectrum is UV-C onzichtbaar voor het menselijk oog, maar heeft de kracht om DNA af te breken van virussen en bacteriën. Hierdoor wordt het onmogelijk gemaakt om zich te vermenigvuldigen en mensen ziek te maken. UV-C wordt gebruikt om onder andere lucht, maar ook oppervlakken en water te reinigen. UV-C licht kan worden ingezet in uiteenlopende toepassingen waarbij gedacht kan worden aan kantoren, winkel­centra, leisure, verzorgingstehuizen, scholen en natuurlijk ook woningen. Het werkt snel en effectief en is een bewezen methode om ziektekiemen onschadelijk te maken.

De UV NANO™ technologie is geverifieerd door TÜV* en KTR
* TÜV heeft geverifieerd dat 99,99% van de Staphylococcus aureus, Staphylococcus epidermidis en Klebsiella pneumoniae werden verwijderd uit de ventilator van de airconditioner nadat deze 4 uur lang zijn blootgesteld aan uv-ledlampen.


Air Purification
De airco met Air Purification filtert, reinigt en vangt stofdeeltjes op tot maar liefst 0,1 µm. Dit is een duizendste van een millimeter.  De ventilator zuigt lucht door de PM 1.0 sensor. Deze sensor meet verstrooid licht met behulp van een LED. Hoe meer deeltjes, hoe meer verstrooiing. Dit wordt weer vertaald naar een waarde van luchtkwaliteit. De luchtkwaliteit wordt op deze manier realtime gemeten en weergegeven. Wanneer de concentratie (fijn)stof in de lucht te hoog wordt zal de Ion Diffuser negatieve ionen in de lucht verspreiden die zich binden aan de microscopisch kleine deeltjes. Grotere deeltjes, >10µm, worden opgevangen door het pre-filter, de kleine deeltjes van 2,5 to 0,1µm worden door het magnetische fijnstoffilter aangetrokken.

De APxxRT.NSJ modellen zijn standaard voorzien van deze techniek. Voor de cassettemodellen is een Air Purification Kit optioneel verkrijgbaar.​


Plasmaster IonizerPLUS 
In units welke voorzien zijn van Plasmaster IonizerPLUS zorgen meer dan 3 miljoen ionen voor een sterilisatie van de lucht. Ook omringende schadelijke stoffen zoals pollen, bacteriën, huisstofmijt en schimmels worden gezuiverd. Bij het inschakelen van de airconditioner worden ionenclusters gevormd welke in de ruimte worden uitgestoten. Schadelijke stoffen worden ingekapseld en onschadelijk gemaakt waardoor vieze geurtjes verdwijnen en schone lucht het resultaat is.

De PCxxST, DCxxRK, FxxMT, ACxxBK en ABxxBK modellen zijn voorzien van deze techniek.

Downloads:
- Leaflet: Line-up LG Residential Air Conditioners
- Leaflet: Verschillende filtersystemen

Wilt u meer informatie over de filtersystemen of advies over de verschillende wandmodellenU kunt ons voor al uw vragen bereiken via 010 258 11 21 of salesairco@centercon.nl. Ook kunt u heel gemakkelijk gratis documentatie aanvragen via dit formulier op onze website.

Al onze artikelen zijn te bestellen via de Mijn Centercon webshop en app
Heeft u nog geen inlogcode? Vraag deze gratis aan via onze website.

Vanwege doorlopende productontwikkeling behouden LG en Centercon zich het recht voor specificaties en designs te wijzigen zonder vooraankondiging. Druk- en zetfouten voorbehouden.