2022 jun - We plakken er een Energy label op!

Woonhuizen worden tegenwoordig steeds vaker gekoeld met een Multisplit airconditioning installatie. Bij de selectie van een goede airconditioner staat uiteraard voorop dat de unit goed moet kunnen koelen in de zomer. Daarnaast zijn geluidsproductie, efficiëntie, maar zeker ook de looks van doorslaggevend belang om als consument tot aanschaf van een nieuwe installatie over te gaan.

Roerige tijden met bijbehorende stijgende energieprijzen zorgen ervoor dat er steeds vaker wordt gekeken naar een alternatieve manier van verwarmen. Met de uitgebreide keuze aan (Multi) split systemen heeft LG Electronics niet alleen de mogelijkheid om in de zomer goed te koelen maar ook om in de winter te zorgen voor een warm en behaaglijk binnenklimaat. Verwarmen met een airconditioner levert een hoog comfort en is bovendien vriendelijk voor de portemonnee. 

Prestaties inzichtelijk maken met de LG Energy Lab Tool
Bij een 1 op 1 (single split) airconditioner is de prestatie een vast gegeven bij een bepaalde conditie. Het energielabel wordt bij een dergelijke installatie van tevoren afgegeven. Het is dus eenvoudig om een globaal jaarverbruik (in SCOP) uit te drukken. Bij een Multisplit systeem met een uitgebreide variatie aan buiten- en binnenunits is de prestatie geen vast gegeven. De verschillende onderdelen van de installatie hebben uiteraard allemaal een eigen energielabel maar dit zegt nog niet alles over de gehele installatie. 

Om het u wat makkelijker te maken is dit vanaf nu wel inzichtelijk te maken. Met de LG Energy Lab tool wordt het energielabel op eenvoudige wijze gegenereerd en weet u precies waar u aan toe bent als het gaat om de prestatie van een complete installatie. Centercon gaat verder! Ook met het maken van uw gepersonaliseerde energielabel voor een Multi F installatie. Wij adviseren u graag om het beste uit uw installatie te halen. Ook voor apparatuur of toebehoren die u nodig heeft om de installatie te maken kunt u bij ons terecht.

Wilt u contact opnemen? Dan kan via (010) 258 11 21 of salesairco@centercon.nl