2022 jul - Een gezond en comfortabel binnenklimaat voor Sanitairkamer

Het hoofdkantoor van Sanitairkamer is in 2020 verhuisd naar het nieuwe bedrijventerrein Lorentz III in Harderwijk. De specialist in A-merken sanitair met showrooms in Harderwijk, Nieuwegein, Grootebroek, Zoeterwoude en Zaandam heeft service, kwaliteit, prijs en gebruiksvriendelijkheid hoog in het vaandel staan. Het razendsnel groeiende bedrijf barstte al snel uit haar voegen en na het bouwen van fase 1 in 2020 werd de voltooiing van fase 2 eind 2021 een feit.

Botec Bedrijfsruimte bouwde het pand waarbij de focus lag op een goede economische goederenhandling. Daarnaast was een gezond, efficiënt en comfortabel binnenklimaat een bepalende eis. Installateur Brian Franken Technieken (BFT) uit Nunspeet werd ingeschakeld om een advies uit te brengen voor dit project. Brian Franken: “Wij maken vrijblijvende ontwerpen en adviezen. Deze zijn geheel kosteloos en passen we toe op alle disciplines. Daardoor kunnen we doelgericht te werk gaan om de beste installaties voor onze klant te realiseren. We streven ernaar om een professionele partner te zijn in advies, ontwerp, uitvoering en nazorg.”

BFT heeft in fase 1 van de bouw van het nieuwe pand van Sanitairkamer in samenwerking met Centercon gekozen voor een VRF systeem van LG met Heatrecovery. Door de jarenlange ervaring met deze installaties is de keuze voor het VRF systeem geen moeilijke geweest. Ook fase 2 is uitgevoerd met een Multi V.5 Heatrecovery systeem. In het systeem dat energie uitwisselt tussen de binnenunits is gebruik gemaakt van 4-zijdig uitblazende cassettes kanaalunits met een lage statische druk. Met een lage inbouwhoogte van maar 190 mm is inbouwen in krappe ruimtes geen probleem. De externe statische druk (ESP) van de kanaalunits is traploos instelbaar per luchthoeveelheid op de bedrade wandbediening. Zo kan de exact benodigde luchthoeveelheid per rooster eenvoudig worden bepaald.

Dubbele service
De keuze voor Centercon en LG was niet moelijk voor Brian Franken. “Ik krijg van beide partijen begeleiding en advies, dus ik profiteer van dubbele service! Daarnaast komt de regeltechniek van LG als beste uit de bus. Qua prijs en qua mogelijkheden en zeker als het gaat om de centrale regeling AC Smart.”

Energie
Het LG Multi V.5 Heatrecovery systeem staat bekend om grootse prestaties. Door te regelen op basis van temperatuur én luchtvochtigheid wordt niet alleen het comfort verhoogd, maar is dit ook flink merkbaar in de portemonnee. Dankzij de Heatrecovery boxen in de installatie kan energie worden uitgewisseld: de warmte die uit de ene ruimte wordt onttrokken, wordt in een andere ruimte weer nuttig gebruikt wat een directe energiebesparing oplevert! Het LG Multi V.5 systeem met een keur aan binnenunits is daarnaast uitstekend bruikbaar om als hoofdverwarming te worden ingezet. Met de stijgende gasprijzen is een grote besparing mogelijk, in sommige gevallen kan dit al oplopen tot meer dan 45%!

Om nóg meer energie te besparen wordt het gebruik van een AC Smart geadviseerd. De centrale regeling ‘regelt’ niet alleen het gebruik van de klimaatinstallatie in het pand, maar draagt tevens bij aan energiebesparing en bewustwording. Een belangrijke schakel in het geheel. Niet alleen het VRF systeem kan op afstand worden beheerd, de WTW-units welke ook op dit project zijn geïnstalleerd, kunnen tevens worden gevisualiseerd op het uitgebreide scherm van de AC Smart. 

De LG AC Smart communiceert met binnenunits en maakt gebruik van een open protocol communicatieplatform tussen buitenunits en een breed scala aan gebouwautomatiseringssystemen van derden. De centrale regeling biedt geavanceerde functies zoals o.a. het instellen van diverse timers, onder- en bovengrens bewaking, een gebruikersinterface op basis van HTML5-webstandaard, aanmaken van groepen, weergave van trending-gegevens van de werking en systeembewaking. De AC Smart 5-controller is uitgerust met een duidelijk 10,2-inch LCD-touchscreen en door de gebruiker ingeschakelde internettoegang, waardoor de klimaatinstallatie zowel lokaal, centraal en op afstand te behe(e)r(s)en is.

Meer weten over de mogelijkheden van de LG AC Smart of andere oplossingen voor een gezond en comfortabel binnenklimaat?

Neem dan vandaag nog contact op met uw accountmanager of één van onze klimaatspecialisten.
U kunt ons bereiken via 010 258 11 21 of salesairco@centercon.nl.