2022 jan - Project in de spotlight: Maxaro Rotterdam

Samenwerken voor het beste resultaat. Een slogan die sinds jaar en dag staat voor een snelle, deskundige en persoonlijke aanpak. Een paar jaar geleden hebben we met deze werkwijze de prachtige eerste showroom van Maxaro in Roosendaal gerealiseerd. Dit jaar volgde de showroom in Utrecht. Deze projecten zijn zowel voor opdrachtgever als installateur zo goed bevallen dat werd besloten ook de twee nieuwe vestigingen in Rotterdam en Hoofddorp met Centercon op te pakken. 

Uitstekende locatie
Winkelboulevard Big Shops is de ideale locatie voor het nieuwe filiaal van badkamer- en tegelspecialist Maxaro. De winkelboulevard ligt op slechts 10 minuten van het centrum van Rotterdam en beschikt over ruim voldoende parkeergelegenheid. 

Dit filiaal is voorzien van 26 cassette-units voor de showroom en 6 wandunits en 4 kanaalunits voor de kantoren. Middels de centrale regeling ACSmart5 zijn deze verbonden aan diverse Multi V5 installaties met een verwarmingsvermogen van zo’n 285 kW. Dit alles om het gebouw tot in de puntjes te conditioneren. Aan verse lucht is vanzelfsprekend ook gedacht. De ERV-DX units die op de installatie zijn aangesloten zijn goed voor 2.000 m3/h verse lucht in de kantoren. 

Projectbegeleiding van A tot Z
Een project goed uit de verf laten komen vereist van alle betrokken partijen een zekere mate aan flexibiliteit en creativiteit. Centercon denkt graag met de opdrachtgever mee. Door een project van A tot Z te begeleiden is het mogelijk om in een vroeg stadium te gaan sturen op de mogelijkheden. Natuurlijk wordt hier goed gekeken naar de wens van de opdrachtgever met als doel de beste installatie engineeren en afleveren voor de eindgebruiker. Uiteraard worden bij het ontwerp ook de energie-efficiëntie en subsidiemogelijkheden meegenomen. Een nieuw project begint bij Centercon met het eerste contact tussen de opdrachtgever en één van onze accountmanagers. De wensen worden doorgenomen, tekeningen komen op tafel en berekeningen worden gemaakt. Op onze technische afdeling is een team van specialisten continu bezig om het beste van 2 werelden te combineren. Enerzijds de klimaatapparatuur die LG levert, anderzijds de componenten van alle andere leveranciers. Mede door het ruimte assortiment van Centercon zijn de mogelijkheden eindeloos. Comfort staat in het ontwerp en het uiteindelijke resultaat bovenaan. 

Voor dit specifieke project is er gekozen voor het toepassen van Plafair Luchtverdeelpanelen van BLT Luchttechniek. De laaggewicht textiele panelen passen precies in een systeemplafond en zorgen voor een tochtvrije verdeling van de lucht. Om niet voor verrassingen te komen te staan onderhoudt Centercon nauwe contacten met haar leveranciers zodat de juiste systemen op elkaar kunnen worden afgestemd. Dat een nauwe samenwerking een sleutel tot succes is, blijkt uit de installatie die is toegepast in het nieuwe pand van Maxaro. 


Gestroomlijnde samenwerking

Jan Oprins van Roks Installatietechniek, welke per 1 januari 2021 onder de vlag van vdBuijsInstall te Breda opereert, vertelt met veel genoegen over het verloop van het project. “De samenwerking met Centercon kan ik ronduit gestroomlijnd noemen. Zowel met accountmanager Martin van der Voort als met de technische afdeling. Ik heb er niets op aan te merken. Bij de opstelling van de buitendelen moest gekeken worden naar een veilige plaats en een ‘hufterproof’ opstelling. Ook hier heeft Centercon een grote rol gespeeld in het ontwerp van de beschermende kooi voor de buitendelen. Op dit moment realiseren wij de twee Maxaro vestigingen en tegelijkertijd. Ook zijn wij alweer volop aan het rekenen voor vergelijkbare nieuwe projecten, voor andere opdrachtgevers.”
 

Dit artikel is gepubliceerd in LG Next 4, 2021.
Wilt u een exemplaar opvragen? Deze kunt u hier gratis aanvragen.

Als u meer wilt weten over onze mogelijkheden voor een uitgebalanceerd en gezond binnenklimaat, neem dan contact op met één van onze accountmanagers of via (010) 258 11 21 of salesairco@centercon.nl

Ook verwijzen wij u graag naar onze andere artikelen over de LG ERV (Energy Recovery Ventilation) units: 'Schone lucht, gezond gebouw' en 'Oplossingen voor een goede schoolventilatie'.