2022 jan - Oplossingen voor een goede schoolventilatie

Scholen staan sinds jaar en dag voor een uitdaging. Hoe zorgen zij ervoor dat zij binnen hun budget op de juiste manier kunnen verwarmen, ventileren en eventueel zelfs koelen?

Frisse scholen
Het concept ‘Frisse Scholen’ is niet nieuw. Scholen moeten sinds geruime tijd voldoen aan diverse eisen en ambitieniveaus bij nieuwbouw of verbouwen. Het doel is uiteraard het verbeteren en realiseren van energiezuinige en gezonde scholen. Een slecht binnenmilieu in scholen heeft immers een negatief effect op de gezondheid, leerprestaties en het functioneren van leerlingen en leerkrachten. De nieuwste versie van het PvE Frisse Scholen is van kracht geworden op basis van de eisen in het Bouwbesluit op 1 januari 2021.

Klaar voor de start
Met het PvE kunnen de ambitieniveaus Klasse C (voldoende), Klasse B (goed) en Klasse A (uitmuntend) per ruimte worden vastgelegd en uitgevoerd. Centercon heeft een groot assortiment aan totaaloplossingen voor diverse marktgebieden, zo ook voor de educatiemarkt.

Centercon biedt een breed scala aan klimaatapparatuur welke in nagenoeg elke omstandigheid kan worden toegepast. Door de combinatie te maken van WTW-units met airconditioning en bijbehorende (centrale) regeling ontstaat een uitgebalanceerd binnenklimaat waar de gebruiker het meest van profiteert. 

In de nieuwe folder laten we onze oplossingen zien aan de hand van het Programma van Eisen Frisse Scholen.

Wilt u meer informatie of een uitgebreid advies? Neem dan contact op met uw accountmanager. Ook kunt u ons bereiken via 010 258 11 21 of salesairco@centercon.nl.
Het complete programma Frisse Scholen is te vinden op de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland via www.rvo.nl/sites/default/files/2021/06/PvE-Frisse-Scholen-2021.pdf

Ook verwijzen wij u graag naar onze andere artikelen over de LG ERV (Energy Recovery Ventilation) units: 'Project in de spotlight: Maxaro Rotterdam' en 'Schone lucht, gezond gebouw'.