2021 okt - Nieuwe Productmanager Commerciële Koudetechniek

Sinds april 2021 is Walter Baselmans de nieuwe Productmanager Commerciële Koudetechniek bij Centercon. Walter heeft al veel ervaring in de koudetechniek. Zo deed hij eerst praktische ervaring op waarna hij als Assistent Productmanager en Sales Engineer heeft gewerkt. Als Productmanager maakt hij graag de verbinding tussen techniek, marketing, zijn collega’s en de markt.

Walter Baselmans (41) woont in Valkenswaard (Dommelen), samen met zijn vriendin, vier kinderen en hun hond. Als hij niet aan het werk is, doet hij aan krachttraining in de sportschool om stoom af te blazen. Daarnaast houdt hij van dancefestivals bezoeken, leuke uitstapjes maken, een terrasje pikken of autobeurzen bezoeken. “Ik geniet van het leven en van een geintje op zijn tijd, want lachen maakt de afstand korter tussen elkaar”, vertelt Walter enthousiast.

Het succes van een product
Als Productmanager is Walter medeverantwoordelijk voor het succesvol in de markt zetten van producten die te maken hebben met de commerciële koudetechniek. Hij zorgt voor de ondersteuning aan zijn collega’s van de binnen- en buitendienst en houdt zich ook bezig met het actualiseren van de productcatalogus. Een stukje wet- en regelgeving hoort hier ook bij. Tevens organiseert en enthousiasmeert hij zijn collega’s voor producttrainingen en webinars. Walter volgt de trends in de markt en zet deze af tegen de klantbehoeftes door onder andere het maken van diverse productvergelijkingen. Ook werkt hij samen met de afdeling marketing aan het opzetten van acties, beurzen en evenementen. In 2019 vond de eerste editie van Centercon on Tour plaats. Nu de maatregelen rondom Corona langzaam weer versoepelen zal Walter meewerken aan het opzetten en ondersteunen van de 2editie van Centercon on Tour op 29 t/m 31 maart 2022 (in Rotterdam, Eindhoven en Zwolle). Dit evenement omvat een mini-beurs met toonaangevende leveranciers, presentaties, workshops en de mogelijkheid om te netwerken. 

Thuiskomen
De wereld van de koudetechniek en met name de groothandel is voor Walter niet nieuw. Velen van jullie zullen hem al eens ontmoet hebben op beurzen of evenementen. Na een periode van 7 jaar als Assistent Productmanager en 3 jaar in de commerciële verkoop van een compressorfabrikant was het tijd voor iets anders. Walter: “Ik kreeg behoefte aan meer verantwoordelijkheid, diversiteit en het toepassingen van het totale productengamma in de koudetechniek. Centercon en de nauwe samenwerking met mijn collega’s voelt echt als thuiskomen.” 

Samenwerken
Walter maak de verbinding tussen techniek, marketing, collega’s en de markt. Centercon biedt hierin veel vrijheid en de mogelijkheid om gedeeltelijk vanuit huis te kunnen werken. Walter zal regelmatig te vinden zijn op het kantoor in Rosmalen en Rotterdam. “Het is belangrijk om een goede connectie met mijn collega’s te onderhouden. Dit valt prima te combineren met het gedeeltelijk thuis werken”, aldus Walter. 

Er is nog steeds een groot tekort aan technisch personeel. We zullen steeds creatiever en innovatiever moeten omgaan met dit, nog steeds, groeiende probleem. Informatievoorziening moet sneller en storingen kunnen zelfs op afstand worden verholpen. Dit kan doordat we meer en meer digitale mogelijkheden beschikbaar hebben. Toch moeten we niet vergeten dat we met mensen werken. Mensen hebben de behoefte aan aandacht, begrip en kennisoverdracht. ”De regelmatige positieve feedback van collega’s en leveranciers over het werk dat ik doe, maakt mij super enthousiast en geeft mij de stimulans verder te gaan en het beste eruit te halen. Mede doordat er bij de start van de functie binnen Centercon zorgvuldig gekeken is naar waar mijn talenten en krachten liggen, weet ik dat deze functie helemaal bij me past. De goede sfeer binnen Centercon voel en merk je direct! We werken hier echt samen als een familie.”

Doelen en kansen
Productontwikkelingen, regel- en wetgevingen en de markt blijven aan veranderingen onderhevig. Zo zitten we midden in de uitfasering van HFK-koudemiddelen en moeten we klimaatdoelen behalen. Dit is niet altijd eenvoudig, maar geeft wel weer nieuwe kansen in de markt. Walter: “Het is mijn taak om deze kansen zo goed mogelijk in kaart te brengen en dit te vertalen naar bruikbare tools voor mijn collega’s. Samen met onze klanten bedenken we de beste oplossing voor nu en in de toekomst.”

Voor vragen kunt u Walter bereiken op: walterbaselmans@centercon.nl of 06-15 44 41 63.
Wilt u op de hoogte blijven van Centercon on Tour? Houd dan de website in gaten.