2021 mei - Bereken de koudemiddelvulling in slechts een paar klikken

Het bepalen van de toegestane koudemiddelvulling is niet altijd gemakkelijk. Climalife heeft een eenvoudige informatieve WebApplicatie ontwikkeld. Met behulp van deze rekentool kunt u gemakkelijk de toegestane koudemiddelvulling in uw installatie bepalen. De rekentool bevat 36 meest voorkomende koudemiddelen inclusief A2L. 

Werkwijze van de WebApplicatie
Als gebruiker kiest u als eerste een soort koudemiddel. U krijgt direct een melding die de milieu-impact aangeeft en enkele aanbevelingen. Wanneer u bijvoorbeeld kiest voor een koudemiddel met een hoog GWP, worden milieuvriendelijkere oplossingen voorgesteld, zonder dat de eerder gemaakte keuze wordt opgeheven.

U hoeft slecht enkele gegevens in te vullen om een berekening uit te voeren. Denk hierbij aan: 

  • De toepassing (comfort of andere)
  • De plaats van de koelinstallatie
  • De afmetingen van de ruimte
  • De kenmerken van de installatie (hermetisch gesloten of niet)
  • De dichtheid van de personen per vierkante meter

De rekentool bepaalt de maximale toegelaten vulling en geeft een grenswaarde aan, afhankelijk van de toxiciteit en ontvlambaarheid van het product. Dit is een initiële waarde zoals bepaald in EN378-1, waaraan indien toegestaan aanvullende metingen worden toegevoegd. 
Het resultaat is eenvoudig op te slaan en te downloaden als pdf. Tevens kunt u overschakelen naar een ander koudemiddel zonder de eerder ingevulde informatie te verliezen. 

U kunt de WebApplicatie hier vinden. 

Neem voor meer informatie contact op met uw accountmanager of via sales@centercon.nl en (010) 258 11 20.