2021 apr - DORIN zet verder in op natuurlijke koudemiddelen!

ECOS-lijn, voor een duurzamere toekomst

Er is een groeiende belangstelling voor duurzame oplossingen, ontworpen om de impact op het milieu te verminderen en onze planeet en toekomst te behouden. De inzet van ‘de Eurpose Green Deal’ door  de Europese Commissie speelt hierbij een grote rol. Dit plan moet van Europa tegen 2050 het eerste klimaatneutrale continent maken, met een netto-uitstoot broeikasgassen van nul. Het is een ambitieus pakket maatregelen op weg naar een eerlijke én welvarende maatschappij met een moderne, grondstoffenefficiënte en competitieve economie, waarbij de economische groei ontkoppeld wordt van het grondstofgebruik.

Centercon leverancier DORIN ontwikkelt sinds de jaren negentig 'natuurlijke' oplossingen. In 2021 versterkt Dorin zijn positie door de ECOS-serie, compressoren voor natuurlijke koudemiddelen, te verbeteren met de uitbreiding van de koelcapaciteiten en het productassortiment.

In de serie CO2-compressoren is de CD-serie (waarvan de CD600-serie winnaar is van de AHR Innovation Awards 2021) al verder versterkt met de komst van een nieuw model: de CD6 901-99B.

Een product dat, opnieuw, de toekomst en innovatie in gang zet en een revolutie teweegbrengt in de industriële koudetechniek. Deze 6-cilinder compressor, met een slagvolume van 99 m3/h en een koelcapaciteit van 190 kW, maakt dit de meest krachtige semi-hermetische transkritische CO2-compressor die ooit ontworpen is. UL-gecertificeerd, waardoor goedgekeurd voor de Amerikaanse markt.

De belangrijkste kenmerken van de nieuwe CD600-reeks:

  • Verdubbeling van de koelcapaciteit door één compressor
  • Lagere productiekosten in vergelijking met een oplossing gebaseerd op ammoniak
  • Verlaging van de interne koudemiddeltemperatuur
  • Garandeert een langere compressor levensduur en hogere C. O. P.
  • Zorgt voor een perfecte smering,
  • Zorgt voor een lagere olieuitstoot.

Naast de CD-serie, werkt DORIN voortdurend aan het actualiseren van zijn HEX-serie. Het assortiment propaancompressoren ontworpen voor gebruik in een potentieel explosieve omgeving en daarom voorzien zijn van ATEX-certificering. Een breed scala aan compressoren, van 2 tot 8 cilinders, met slagvolumes van 4,42 tot 244,78 m3/h, met nominale vermogens van 0,5 tot 90 pk.


Hoge C.O.P-waarden, geoptimaliseerde interne gasstromen, hoog rendement motoren, hightech componenten, speciale olieverschildrukopnemer, speciaal oliekijkglas, PTC-persgasvoeler voor temperatuurbeveiliging en een zeer laag geluidsniveau, zijn enkele van de meest belangrijke kenmerken van deze serie.

De HEX- en CD-serie, twee families van continu evoluerende compressoren die de ECOS-lijn van Dorin vertegenwoordigen. Een lijn van natuurlijke koudemiddelcompressoren met een lage milieu-impact (GWP van 1 bij toepassing van CO2) met als doel een goed alternatief te bieden in bijvoorbeeld industriële toepassingen met vraag naar grote koelcapaciteiten.

DORIN's ECOS-serie, ontworpen en gemaakt om een concreet antwoord te geven van de noodzaak om onze planeet te behouden en voor onze toekomst te zorgen.
 

Neem voor meer informatie contact op met uw accountmanager of via sales@centercon.nl en (010) 258 11 20.