2020 juli - Adoptie van IJsbeer Olinka in Blijdorp

Onlangs ondertekende onze directeur Robert In den Haak in het bijzijn van directeur Erik Zevenbergen van Diergaarde Blijdorp een sponsorcontract.

Middels het plaatsen van de handtekening werden wij de officiële adoptiefamilie van IJsbeer Olinka en steunen wij Blijdorp bij het onderhouden van het park en de dieren. Daarnaast wordt een deel van onze bijdrage ingezet voor het WNF-ijsberenproject.
WNF-ijsberenproject
Diergaarde Blijdorp steunt samen met haar sponsorpartners het WNF-ijsberenproject: een onderzoekscentrum op Spitsbergen. Daar wordt onderzocht hoe ijsberen reageren op de snelle verandering van het klimaat en wordt er gekeken hoe de ijsberen beschermd kunnen worden om hun toekomst te verzekeren. De dieren worden onder andere voorzien van een zender en gevolgd. Blijdorp is betrokken bij het volgen van een adoptie-ijsbeer, genaamd Isdimma. Op deze pagina kunt u meer lezen over dit project.

Steun
De Rotterdamse dierentuin heeft zoals veel bedrijven behoorlijk geleden onder de gevolgen van de maatregelen omtrent COVID19. Middels deze actie hopen wij onze buren in Rotterdam een stukje op weg te helpen. Volgens de nieuwe slogan van Blijdorp zijn wij door het geven van deze steun een 'Blijdorpert'. Ben je ook een Blijdorpert? De diergaarde kan alle steun gebruiken: https://www.diergaardeblijdorp.nl/blijdorpert/