2020 jan - LG Airconditioners beschikken over Nederlandse stemherkenning

In onderstaand artikel kunt u alles te weten komen over de nieuwe feature van de LG Airconditioners: Nederlandse stemherkenning. 

LG Airconditioners beschikken over Nederlandse stemherkenning

Je komt net thuis van werk, in de ene hand een laptoptas en in de andere hand een boodschappentas terwijl het zweet je op de rug staat. Een herkenbaar moment voor veel Nederlanders. Dankzij stemherkenning kun je nu je LG airconditioner bedienen, zonder dat je je handen vrij hoeft te maken. Met slechts één commando wordt je kamer op temperatuur gebracht. Naast de besturing via de ThinQ app is het vanaf nu namelijk ook mogelijk de airconditioner aan te sturen met je stem.

Het klinkt misschien als toekomstmuziek, maar door de integratie met voice assistenten zoals Alexa en Google Assistant wordt het bedienen van de airconditioning in huis eenvoudiger dan ooit. Door spraakherkenning horen en begrijpen digitale assistenten wat je zegt. Vervolgens wordt een actie gekoppeld aan je commando, waarna automatisch een taak wordt uitgevoerd. LG ontwikkelde een aantal commando’s, waarmee je nu ook je airco kunt besturen.

LG produceert al langer airconditioners die voorzien zijn van ingebouwde wifi. Hierdoor was het al enige tijd mogelijk de airconditioners te bedienen via de gratis ThinQ app. Hiermee kunnen gebruikers de airconditioner eenvoudig op afstand bedienen. Met de handige smartphone-app kan ieder lid van het huishouden zijn eigen instellingen beheren en de gewenste kamertemperatuur en modusinstellingen kiezen en opslaan.

Vanaf nu kunnen de airconditioners niet alleen bestuurd worden met de gratis ThinQ app, maar ook via spraakbesturingssystemen Alexa en Google Assistant. Het gaat om de Standard Plus, Deluxe, Prestige en Artcool modellen. Wanneer je telefoon niet voor handen is, spreek je de airconditioners eenvoudig aan met een commando. Denk aan spraakopdrachten zoals: “Alexa/Google, wat is de temperatuur van de airconditioner?”, “Alexa/Google, zet de airconditioner op 20 graden”, “Alexa/Google, stel de airconditioner in op verwarmen”. Zo kun je vanuit je luie stoel genieten van de optimale temperatuur! 

Bron: LG klimaat: https://www.lgklimaat.nl