2020 aug - Centercon Rosmalen in de spotlight

In de nieuwe editie van LG Next staan Jeroen Witjes en Wilbert Schuelders samen in de spotlight! Als technisch commercieel medewerker en accountmanager bij Centercon Rosmalen weten zij als geen ander wat er speelt in de markt. Wie zijn Jeroen en Wilbert nu precies, en wat is hen de afgelopen tijd opgevallen?

Aangenaam om kennis te maken. Hoe zijn jullie in de klimaatbranche terechtgekomen?
Jeroen: “Ruim 20 jaar geleden ben ik begonnen aan mijn diploma voor airconditioning. Destijds werden airconditioners voornamelijk in de retail toegepast en nog niet in de particuliere markt. Ik werkte als hulpmonteur met grotere systemen en zag daar de uitwisseling op het gebied van koelen en verwarmen – iets wat we nu ook doen met Heat Recovery-techniek.”

Wilbert: “Tijdens mijn opleiding Werktuigbouwkunde aan de MTS heb ik de keuze gemaakt om verder te studeren richting de installatietechniek. Ik vond de installatiebranche toen al een uitdagend vak. Zeker de richting van de luchttechniek. Ik ben begonnen bij een installateur en dealer van Brink luchtverwarming. Daarna ben ik richting de groothandel gegaan, waarvan nu al weer 17 jaar bij Centercon.” 

Jullie zijn beiden werkzaam bij Centercon in Rosmalen. Is er iets wat jullie team onderscheidt ten opzichte van de vestigingen in Rotterdam en Zwolle?
Jeroen: “Natuurlijk zijn er wel verschillen te herkennen. Iedere vestiging heeft een eigen cultuur die ook weer past bij de klanten. En elke klant wordt bediend zoals diegene dat het liefst wenst. Daardoor zijn er per vestiging wel verschillen te zien.”

Wilbert: “Iedere vestiging staat in nauw contact met zijn klanten. Daardoor kun je heel snel schakelen. Over de jaren hebben we veel vaste relaties opgebouwd die we altijd ondersteunen met vraagstukken op het gebied van klimaatinstallaties. Dan kijk je bijvoorbeeld mee op locatie voor een renovatie van een kantoor of hotel, of bij nieuwbouw bespreek je samen met de installateur de bouwtekeningen en de wensen van de opdrachtgever. Zo komen we tot het beste advies. Dat vraagt telkens om een specifieke en op maat gemaakte aanpak, waarbij er wel wat verschillen zijn.”

Wat voor signalen merken jullie op vanuit de klimaatbranche?
Jeroen: “In het zuiden zijn we op dit moment actief bezig om grote gebouwen te voorzien van warmtepompen. Dat gebeurt bijvoorbeeld veel in Noord-Brabant in de regio Eindhoven. Daarnaast speelt de ISDE-subsidie vaak mee. Wanneer je zo’n subsidie krijgt, verlaag je je exploitatiekosten, waardoor je uiteindelijk geld kunt besparen op jaarbasis. Per regio zie je ook enorm veel verschillen: Eindhoven is vaker ‘high tech’ terwijl Maastricht juist veel bourgondischer is.”

Wilbert: “De particuliere markt trekt enorm aan, zeker in de afgelopen jaren. Mensen werken vaker vanuit huis, gaan op dit moment minder op vakantie en verwachten een aangenaam klimaat in huis. Ook het aandeel voor ventilatie en luchtreiniging stijgt enorm met het oog op de meest recente gebeurtenissen. Dan zijn onze LG DUALCOOL units, die zowel kunnen koelen als verwarmen en lucht zuiveren door middel van een ionisator en fijnstoffilteringssysteem, de ideale oplossing.”

Zijn er ook vragen die jullie vaker zien terugkomen?
Jeroen: “Met name de vragen over subsidies, zoals de EIA- en ISDE-subsidie, komen vaak terug. Daarnaast trainen we onze installateurs op het Centercon College in Rotterdam en bij de LG Academy in Amstelveen. Zo weten zij iedere keer nog beter hoe ze de eindgebruiker het beste kunnen helpen. De trainingen worden in 3 verschillende fases gegeven, zodat ze van begin tot eind dé juiste expert zijn – ook voor alle vragen.”

Wilbert: “Gezien de huidige ontwikkelingen in de markt, verwacht ik dat er nog meer vragen zullen ontstaan rondom ventilatie en luchtbehandeling. Daar adviseren wij ook in, bijvoorbeeld door componenten aan te bieden voor luchtbehandelingskasten of WTW-units. Deze bestaan uit LG DX-condensingunits met communicatiekits en expansieventielen. Hierdoor zorgen wij dat de lucht goed wordt voorbehandeld (verwarmen of koelen) voor optimaal comfort.”

Zijn er projecten die jullie hebben gerealiseerd in samenwerking met LG, waar jullie extra trots op zijn?
Jeroen: “Met name het werk wat we doen voor hotels vind ik erg gaaf. Zo loopt er momenteel een mooi project met een bestaand hotel in Brussel. De monumentale panden zijn daarnaast heel interessant en brengen iedere keer weer een mooie uitdaging met zich mee. Als we dan weer een goed eindresultaat neer weten te zetten dan ben ik daar heel trots op.”

Wilbert: “Ik ben het meest trots op de vele relaties die langdurig aan ons verbonden zijn, en de nieuwe relaties die onze aanpak weten te waarderen. Dankzij het vertrouwen wat zij ons geven, kunnen we deze relaties met onze producten en diensten iedere keer weer verder helpen om voor hun opdrachtgevers het maximale resultaat te behalen.”

Hebben jullie nog tips of een afsluitend advies voor installateurs?
Jeroen: “Maak gebruik van perskoppelingen. Het is namelijk een kunst om iets zo goed mogelijk te dichten met je eigen handen. Met perskoppelingen kun je daarom schoon en eenvoudig werken om alles te installeren. Zo heb je geen onnodige rommel van het solderen en bespaar je ook nog eens tijd. Een win-win situatie, al zeg ik het zelf.”

Wilbert: “Neem eens een kijkje in onze allernieuwste Klimaatoplossingen-catalogus deel 5. Hier staan alle componenten en gereedschappen in voor het installeren van de perfecte airco- en klimaatinstallatie. En, zoals Jeroen al zegt, zijn perskoppelingen een goede tip. We zien zelf ook steeds meer vraag naar MaxiPro perskoppelingen. Het zorgt uiteindelijk voor tijdswinst en lagere montagekosten, terwijl je minder hoeft te slepen met gereedschap.”

Wilt u contact opnemen met vestiging Rosmalen? Dan kan via (073) 513 21 31 of salesaircorosmalen@centercon.nl

Wilt u een exemplaar opvragen? Deze kunt u hier gratis aanvragen.

Dit artikel is gepubliceerd in LG Next 2, 2020.