2020 apr - Team Centercon Noord-Oost timmert aan de weg

‘Even een bakkie doen’ kon altijd al op het regiokantoor in Zwolle, maar na de verbouwing kunnen klanten er straks ook terecht voor productpresentaties of trainingen. Het sluit aan op de nieuwe weg die het drie man sterke team is ingeslagen. “We gaan LG en Centercon meer zichtbaar maken in het Noorden en Oosten van het land.”

Centercon bedient de Nederlandse markt vanuit drie vestigingen: het hoofdkantoor in Rotterdam en de twee regiokantoren in Zwolle en Rosmalen. Op deze manier zorgt de klimaatspecialist en LG-distributeur voor een goede landelijke dekking. We spraken met twee ‘Zwollenaren’ over hun werkwijze en doelstellingen.

Stukje gemak
Dat regionaal werken een duidelijke meerwaarde heeft, staat voor Accountmanager Klimaattechniek Erik Stolk buiten kijf. “Klanten uit het Noorden en Oosten gaan nu eenmaal niet zo snel naar Rotterdam”, zegt hij. “Wij komen bovendien alle drie uit de regio, dat praat makkelijker. En het is een stukje gemak, ze kunnen even langsrijden om een onderdeel op te halen of even met ons te overleggen over een tekening. Dat gebeurt dan ook regelmatig.” 

Duidelijke taakverdeling
Al ruim drie jaar werkt Erik vanuit het kantoor in Zwolle. Hij focust zich op de indirecte markt. “Degenen die niet bij ons kopen maar wel informatie nodig hebben”, verduidelijkt hij. “Denk aan projectontwikkelaars, aannemers en adviseurs. Met hen zit ik om tafel om concepten te bespreken: welke oplossingen kunnen we hen bieden en wat mogen ze van ons verwachten?”  Technisch Commercieel Medewerker Remco de Bruin is verantwoordelijk voor de technische finetuning zodra een project opdracht wordt. “Mijn focus ligt op het voorstadium, door het zoveel mogelijk wegnemen van problemen die later zouden kunnen optreden.” Accountmanager Jeroen kwam vorig jaar als laatste bij het team. Hij zit bij kopende en potentiële nieuwe klanten aan tafel om zowel de bestekken van Erik te bespreken als nieuwe projecten aan tafel uit te werken.

Meer zichtbaarheid
Deze werkwijze moet gaan leiden tot een sterkere positie in ‘de rechterbovenhoek’ van Nederland. Erik: “We merkten dat er een gat was tussen wat we willen en wat we zijn. Vooral eindgebruikers kennen Centercon en LG nog niet goed genoeg. Daar willen we meer energie in gaan steken. Door de komst van Jeroen kan ik me daar meer op gaan richten.”

Wilt u contact opnemen met vestiging Zwolle? Dan kan via (038) 425 00 92 of saleszwolle@centercon.nl
Wilt u een exemplaar opvragen? Dat kan hier

Dit artikel is gepubliceerd in LG Next 1, 2020.